Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Qwiki

Το Qwiki είναι μια πρωτότυπη μηχανή αναζήτησης που αντλεί το περιεχόμενό της από υπηρεσίες όπως η Wikipedia, η αναζήτηση της Google, το Fotopedia και το YouTube, για να τα παρουσιάσει με έναν ελκυστικό τρόπο που συνδυάζει βίντεο, αφήγηση και διαδραστικό κείμενο. Το Qwiki, που απέσπασε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό του TechCrunch κερδίζοντας αρκετή δημοσιότητα, άφησε την «κλειστή» alpha φάση στην οποία βρισκόταν μέχρι σήμερα και άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό. 

Αυτή τη στιγμή το Qwiki περιλαμβάνει πάνω από 3 εκατομμύρια καταχωρήσεις, που δημιουργήθηκαν βάσει των δημοφιλέστερων όρων που αναζητούν οι χρήστες. Η εφαρμογή είναι φτιαγμένη σε flash και η αφήγηση και το κείμενο είναι διαθέσιμα μόνο στα αγγλικά. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως προγραμματιστής που ενοχλήθηκε από την επιτυχία του Qwiki στον διαγωνισμό του TechCrunch (και τα 8 εκατομμύρια δολάρια με τα οποία χρηματοδοτήθηκε) δημιούργησε το  Fqwiki, που με μόλις 321 γραμμές κώδικα HTML μιμείται την βασική λειτουργικότητα του Qwiki.


Για να δοκιμάσετε την υπηρεσία, αρκεί να επισκεφθείτε το www.qwiki.com και να πληκτρολογήσετε τον όρο που θέλετε να αναζητήσετε. Το κάθε Qwiki μπορεί να διαμοιραστεί μέσω e-mail, Facebook και Twitter , αλλά και να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε σελίδα. 

Πηγή: freeweird 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...