Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

33+1

Πώς να χωρέσουν 34 χρόνια σε μερικά λεπτά;
Κυρία Άννα Καρύδη Πυρουνάκη, Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου.

Όταν ένας εκπαιδευτικός κλείνει τα 34 χρόνια στην τάξη, αυτά που παίρνει μαζί του φεύγοντας είναι στιγμές, πικρές και όμορφες, αγκαλιές και χαμογελά. Πάνω από όλα αγάπη.



Αυτό που αφήνει πίσω της όμως, η Κυρία Πυρουνάκη,  όχι μόνο για τα παιδιά που πέρασαν από τα "χέρια" της αλλά και για τους συνάδελφους που μένουν, είναι όραμα και ευθύνη. Τα υλικά της δημιουργίας της απλά όσο και πολυσύνθετα.  Φρεσκάδα, όρεξη, δημιουργικότητα, αποφασιστικότητα, σοβαρότητα,  μεθοδικότητα,  σεμνότητα, το πάθος με το οποίο έπλαθε την καθημερινή ζωή στο σχολείο, η διαφορετική ματιά και η πρωτοτυπία, η αυθεντικότητα του χαρακτήρα της. Πάνω από όλα αγάπη και σεβασμός για τα παιδιά και τη δουλειά της.

Αρνούμαι να χρησιμοποιήσω αόριστο ή παρατατικό, γιατί μπορεί να αναφέρει η ίδια ότι έφτασε στη δική της Ιθάκη, μα δεν είναι η ίδια η Ιθάκη στην πραγματικότητα, αλλά ένα ακόμη λιμάνι. Το ταξίδι συνεχίζεται και έχεις πολλές ιστορίες να μας πεις ακόμα... :)

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπημένη Ελένη .. Ευχαριστώ για την δημόσια εκτίμηση σου στις εκπαιδευτικές επιλογές μου.. είσαι μια ευαίσθητη, πολυδιάστατη και γενναιόδωρη δασκάλα 'δυνατό χαρτί' σε όποιον έχει τη τύχη να είναι κοντά σου.

    Καλές σχολικές χρονιές να έχεις ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...